WYWIADY/RECENZJE

24.01.2021 – artykuł na portalu Wyspa.fm: http://wyspa.fm/news/193279/zespol-novela-debiutuje-utworem-jestes

01.02.2021 – spotkanie na żywo z Dominiką w paśmie „Aktywacja” w Radiu Aktywnym

02.02.2021 – Dominika i Janek gośćmi u Moniki Goździalskiej w programie „Z pierwszej strony” w Telewizji Superstacja

08.02.2021 – premiera akustycznej wersji live utworu „Jesteś”

13.02.2021 – Dominika i Janek udzielili wywiadu dla Radia Opole: https://radio.opole.pl/428,867,novela-w-dobrym-graniu?fbclid=IwAR1jKlsi1pHFkVvcpO8CXx3jxY5l4xteChVlGWwkO1mEG4rYzje-wVGZxiA. Mieliśmy przyjemność rozmawiać z Tomaszem Wojtyłką

14.02.2021 – w walentynkowe popołudnie pojawiliśmy się w Waszym Radiu FM. Dominika wzięła udział w audycji Warto Posłuchać Arkadiusza Kałuckiego!

19.02.2021 – premiera drugiego singla „Spokój” wraz z teledyskiem

23.02.2021 – NoVela zabrzmiała w Polskim Radiu PiK w audycji Adama Droździka „Rockowa Skrzynka Pocztowa”

24.02.2021 – publikacja spotkania z Markiem Sierockim w „Teleexpressie”: https://teleexpress.tvp.pl/52475673/novela?fbclid=IwAR3OgmpUdQrunFWArJ3p0J-aSgWwLPCemDA-cSU63bvBiOdG6HHrdpW2-ns

28.02.2021 – „Spokój” zadebiutował od razu na 1. miejscu listy przebojów radia KMY.pl!

01.03.2021 – do Sieci trafiła akustyczna wersja utworu „Spokój” zagrana na żywo w Woobie Doobie Studio w Sulejówku

18.03.2021 – Dominika i Janek rozmawiali z Kamilem Dzikowskim w serwisie W Tonacji Kultury

30.03.2021 – Dominika i Janek byli gośćmi audycji „W dobrym tonie” u Romana Owsiaka w Polskim Radiu Rzeszów

14.04.2021 – wywiad Ilony Adamskiej z Dominiką dla serwisu Imperium Kobiet:
https://www.ikmag.pl/dominika-dmowska-novela-naszym-atutem-jest-szczerosc-w-przekazie/

26.04.2021 – wywiad z Dominiką w Radiu Victoria „Między Łodzią a Warszawą”. Rozmowę prowadziła Aneta Paszko podczas kolejnego wydania listy przebojów ALTERlista. Piosenka „Spokój” znalazła się na niej na 11. pozycji:
https://radiovictoria.pl/programy/notowanie-178-novela/?fbclid=IwAR2IJeqxodqzIhRsRn1RHrrNxGjbjTre7-nVt4miCYB4OjHlNooe94tYrNI

28.04.2021 – wywiad, którego Dominika udzieliła na videoblogu Michał Bigoraj – popiszmy i porozmawiajmy o muzyce. Myślą przewodnią rozmowy była kwestia zaistnienia na rynku muzycznym… https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=KmWbd1Vap4c&fbclid=IwAR11H7avPSzsrTy3jgfg1cBQYcKN3iDs025LwhOcZsm6FcpX79TmtQeiUKE

12.05.2021 – premiera trzeciego singla promującego debiutancką płytę: „Czy to nadal Ty?”, z teledyskiem.
Recenzja / artykuł w serwisie NetFan.pl: https://www.netfan.pl/news/52569/czy_to_nadal_ty_pyta_novela%E2%80%A6_i_zapowiada_album.html

24.05.2021 – film na naszym kanale YouTube o kulisach powstawania płyty, materiał ze studia

28.05.2021 – premiera naszej płyty „39:54”.
Można posłuchać albumu na:
Spotify,
TIDAL,
Empik Music.
Wersję fizyczną można kupić przez Górę Muzyki i poprzez Empik.com

31.05.2021 – w audycji „Przedpołudnik” Radia Lublin Paweł Błędowski zaprezentował jeden utwór z naszej płyty

02.06.2021 – utwory NoVeli zaprezentowane w Polskim Radiu Lublin, w audycji Wydział Muzyki
Pawła Błędowskiego: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=171888581557287&id=100653665347446;
artykuł o nas w serwisie Kultura i Sztuka:
https://kulturaisztuka.pl/pl/p/novela_promuje_album__39_54_,20043.html

05.06.2021 – Janek i Bartek byli gośćmi na otwarciu wystawy dotyczącej historii Jarocina „Jarocin – Stacja Wolność!” w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Zaprosił nas jeden ze współzałożycieli tego festiwalu, pan Wojciech Korzeniewski. Zapraszamy do zapoznania się ze skrótem na ten temat – mieliśmy okazję udzielić wypowiedzi (1:16, 2:57) —-> https://fakty.tvn24.pl/fakty-po-poludniu,96/warszawa-w-pkin-otwarto-wystawe-jarocin-stacja-wolnosc,1063194.html?fbclid=IwAR1xnCsPATe0GSnqiJuWKpYPGEFU5cG8CCqLzLdNu5i_uKxtlYuXUi7Ff_E

09.06.2021 – obecność Dominiki i Janka w Radiu Opole w audycji „Dobre granie” Tomasza Wojtyłki:
https://radio.opole.pl/428,999,novela-w-dobrym-graniu?fbclid=IwAR1Gf9j_vl04sURA3RQeQJCWWYkMPy58on5MOr5-aohzorCXOTA17hHf__8

11.06.2021 – uroczyste otwarcie Sceny Cegielnia w Radzyminie. Twórcą tego wspaniałego miejsca jest Marek Kościkiewicz, lider i założyciel zespołu De Mono. Zespół NoVela otrzymał zaproszenie na ową imprezę

16.06.2021 –„Czy to nadal Ty?” znalazł się na playliście TrackSelector TYLKOROCK.PL na Spotify… I to dwa razy, na 13. i 19. pozycji!

23.06.2021 – jesteśmy na kolejnej playliście Spotify! Tym razem to ALTERNATYWA.PL! Szukajcie nas na pozycji 27…

24.06.2021 – pierwszy wywiad z udziałem całego zespołu, w dodatku na żywo! Wywiad przeprowadził Michał Bigoraj na potrzeby swojego oficjalnego dziennikarskiego profilu:
https://www.facebook.com/Micha%C5%82-Bigoraj-popiszmy-i-porozmawiajmy-o-muzyce-105935381173779.
Podczas rozmowy przede wszystkim były zespołowi zadawane pytania od fanów

24.06.2021 – RadioPraga.pl – wywiad Zbyszka Piaseckiego z Dominiką i Jankiem

26.06.2021 – TIDAL… Tak się składa, że jesteśmy na oficjalnej playliście tego serwisu, ROCKOWANIA. Pozycja 26.!

02.07.2021 – premiera pierwszego naszego zespołowego wywiadu na kanale dziennikarskim Michała Bigoraja na YouTube (Michał Bigoraj – porozmawiajmy o muzyce):
Spotkanie „NA ŻYWO” z grupą NoVela! Pytania od Fanów. Zespół, w komentarzach, odpowie na pozostałe. – YouTube

14.07.2021 – premiera klipu do piosenki „Ten sam błąd”, czwartego singla promujący płytę.
Recenzja w serwisie NetFan.pl:
https://www.netfan.pl/news/53472/ten_sam_blad_nowy_singiel_i_teledysk_grupy_novela.html?fbclid=IwAR1pMWPupMcClF6vze9FT2Y4KwPc2JUibts14Yd0T_dMMPwex6ABVh-Gigw

15.07.2021 – artykuł na portalu Wyspa.fm: http://wyspa.fm/news/200182/novela-popelnia-ten-sam-blad

16.07.2021 – artykuł o nas w serwisie Kultura i Sztuka: https://kulturaisztuka.pl/pl/p/novela_popelnia__ten_sam_blad_,20068.html

17.07.2021 – artykuł na temat singla „Ten sam błąd” i wideoklipu do niego w serwisie Muzol:
http://muzol.com.pl/news.php?readmore=5175&fbclid=IwAR3HSVhJbRCoM7-C_jNlUR0fBkKpyMbmyI4sWuTNGlyLZl56ziI6cYfl-8c

23.07.2021 – Kinokawiarnia Stacja Falenica w ramach „Letniej sceny muzycznej” – pierwszy koncert po wydaniu debiutanckiej płyty

24.07.2021 – znaleźliśmy się w propozycjach do głosowania na kultowej liście Antyradia Turbo Top!

30.07.2021 – możecie już biec do kiosków i saloników prasowych, bo w najnowszym wydaniu magazynu „Teraz Rock” (nr 8/2021 (221)) ukazała się bardzo pozytywna recenzja naszego albumu „39:54”

01.08.2021 – na „Ten sam błąd” od teraz możecie głosować również na liście Radia Wnet Polish Chart

06.08.2021 – „Ten sam błąd” na 17. miejscu Turbo Top Antyradia

07.08.2021 – Dominika była gościem Zbigniewa Krajewskiego w programie „Twórcy polecają” TVP3 Warszawa:
https://warszawa.tvp.pl/55257696/?fbclid=IwAR1X2wMLs2_TyfyPb5MrLJWLcGOqkXkFFlayCUDXrHt6fw-KPf-BTrovzoA

16.08.2021 – emisja programu „Sala prób” emitowanego w TVP3 Warszawa, z udziałem zespołu! Zapis możecie zobaczyć tutaj:
https://warszawa.tvp.pl/55392550/16082021

17.08.2021 – „Ten sam błąd” pojawił się w zestawie do głosowania kolejnej listy przebojów. Tym razem jest to ALTERlista prezentowana na antenie Radio Victoria – byliśmy na miejscu 20., obecnie na 16. (notowanie z 06.09.)

31.08.2021 – „Bez Limitu” – PR RDC 101 FM (www.rdc.pl), wydanie 2042. godzina: 23.00–02.00. Goście: Bartas Szymoniak, FERA, ETA, NoVela + muzyczne nowości oraz Top 40:
https://www.rdc.pl/podcast/bez-limitu-czyli-bogdan-fabianski-zaprasza-novela-2/

12.09./13.09.2021 – Jan Niedzielski i DomiNika Dmowska byli gośćmi Michała Kirmucia w Trójka – Program 3 Polskiego Radia w audycji „Nocny przegląd myśli”

13.09.2021 – „Ten sam błąd”, dzięki Waszym głosom, widnieje na 13. miejscu ALTERlisty Radia Victoria!

18.09.2021 – udział w Rock & Love Festival w Krakowie

01.10.2021 – koncert akustyczny z okazji otwarcia Muzeum Kaset Magnetofonowych w Piasecznie

08.10.2021 – publikacja materiału z Teleexpressie (Dominika i Janek gośćmi) https://vod.tvp.pl/video/teleexpress,08102021-1700,55917798

16.10.2021 – koncert charytatywny Rock ‘n’ Cats w miejscowości Stręgielek (Przystań Piecek)

Październik – w czasopiśmie Świat Elit ukazał się wywiad z zespołem (M. Bigoraj) i recenzja płyty (P. Kubajewski)

28.10.2021 – koncert w Warszawie w Klubie Akwarium podczas imprezy urodzinowej prezesa Manager Business Hub – Piotra Winka

03.11.2021 – publikacja materiału wideo z otwarcia Muzeum Kaset w Piasecznie https://youtu.be/Pabfo95YwrM

SZUKASZ ZESPOŁU NA KONCERT?

Skontaktuj się z nami!